Der findes efterhånden så mange forskellige og moderne måder, man kan lave pandekager på.

De kan være amerikanske, de kan være med sirup, de kan være uden gluten, de kan være uden sukker, de kan være veganske, og de kan således selvsagt være rigtig meget andet.

Her glemmer man dog den klassiske “håndpandekage”, som du måske kan huske fra de små børnebøger eller måske ligefrem har set som tegnefilm på TV.

Du ved måske, hvem vi hentyder til, når vi siger, at der var en vis person, der ofte kunne ses med en lettere slatten, men herligt snasket, pandekage i hånden, hvor der dryppede jordbærsyltetøj fra den.

Det er selvfølgelig Rasmus Klump, som med sit følge og ditto trofaste friske pandekage i hånden besejlede alverdens have for at tage ud på eventyr, møde andre folkefærd og på den måde samtidig udbrede det gode budskab om en pandekage.

Sådan er det jo gået i virkeligheden med rigtig meget slags mad: Det bliver opdaget ét sted, ført videre til et andet, hvor det ender med at blive populært og synonym med dette område og måske endda solgt videre i bearbejdet form.

Således kan man sige, at Rasmus Klump har været ambassadør for den klassiske pandekages udbredelse for mange fiktive lande gennem tiden.

Måske er Rasmus Klump ikke lige så populær længere blandt de helst små, som han var for en generation siden, men derfor husker forældrene ham og laver måske stadig pandekagen på den mere gammeldags metode, hvor den bestod af animalske produkter, rigeligt med syltetøj af jordbær-typen og så ellers helt varm fra panden.

Den forældre-generation giver sig måske også i kast med at se, om de evner at svinge pandekagen i luften og sende den rundt i en kolbøtte i luften.

Dog kan den oprindelige opskrift på sådan en klassisk Rasmus Klump-pandekage være gået tabt, så du kan lige få en påmindelse her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/31044/pandekager-gammeldags