gulvafslibning

En gulvafslibning er guld værd for indretningen

En gulvafslibning er guld værd for indretningen

Bor du i et hus eller en lejlighed med trægulve, der har set bedre dage, så kan du med fordel overveje en gulvafslibning – det vil sætte hele indretningen i et nyt perspektiv og løfte helhedsindtrykket i dit hjem.

Gulve er bare gulve. Eller hvad? Det er ikke noget, vi skænker mange tanker, når første de er der, mens ting som sofaen, spisebordet, billederne på væggene og farver, puder, tæpper og alskens andet interiør jævnligt både diskuteres og skiftes ud. Men faktisk er gulvet er ret stort element i din indretning, og hvis det ikke spiller, kan du skifte puder og gardiner nok så mange gange uden at opnå den ønskede effekt – det er nemlig næsten umuligt at indrette sig hyggeligt, varmt og personligt, hvis gulvene er ved at falde fra hinanden.

Er dit trægulv slidt og kedeligt, kan du give det nyt liv med en gulvafslibning, og det fede ved den løsning er, at du efterfølgende selv bestemmer, hvordan brædderne skal behandles. Skal de have lak, olie eller sæbe, eller hælder du mere til at male dem?

Hvide gulve har vundet stor popularitet

Lak, sæbe og olie er de mest almindelige efterbehandlingsteknikker, når det kommer til trægulve, men over de seneste år, har malingen vundet mere og mere frem, og det skyldes primært én ting; du kan skabe et roligt, lyst og ensartet udtryk i hele boligen, hvis du maler gulvene i samme farve hele vejen rundt.

Det absolut mest populære valg, når det kommer til farve, er hvid. Hvide gulve er et hit, og det er både smukt, enkelt og meget skandinavisk. Vælger du den løsning, skal du dog være opmærksom på, at det kræver lidt ekstra af dig i form af rengøring – men er du ferm med støvsugeren, betyder det ikke jo ingenting, hvis du får skabt en helhed i indretningen.