Lavpristræ, Trælast, Byggecenter, Træhandel

En trælast – og de andre steder at købe træ

En trælast – og de andre steder at købe træ

Man støder tit på så mange sjove udtryk for det samme, og det har ikke blot at gøre med, at man har haft forskellige steder i landet – og hele verden – hvor man har haft diverse udtryk for mere eller mindre det samme, men også fordi man ikke har gjort sig umage for at skabe en fælles betegnelse.

Det sidste er der ofte modstand for, specielt når man gerne vil holde traditionerne i hævd og kalde tingene det, som man er vokset op med at kalde det, end at man skal have en “centralisering” af forskellige udtryk for nemhedens skyld.

Selvom mange forsøger det på andre områder, hvor man især forsøger at indføre engelske udtryk for det, så er der en del modstand mod den slags i visse kredse, og det er nogle gange hos håndværkere.

Selv hvis man forsøgte at indføre en fælles betegnelse, så ville folk nok stadig kalde tingene det, som man er vant til.

Her kan du købe dit træ

Mennesker har jo i mange, mange år handlet med træ, og der er da også nogle fag, der arbejder med træ, som er forsvundet, fordi man ikke har brug for den slags mere, hvorfor de navne næsten er forsvundet fra sproget – men så er andre også genopstået for nostalgiens skyld, og fordi man gerne vil lave tingene i hånden.

Men sådan noget som et sted, hvor man køber ens træ, gerne i store partier, det kan man kalde flere ting.

Du kan tage sådan et sted som lavpristrae.dk, hvor man kan handle træ online. Det er jo sådan set en trælast, som man kan kalde sådan et sted, men man kan jo også kalde det en træhandler.

Men man kan jo nogle gange også købe træ hos en byggehandler, og så er der også specialbutikker og sammenblandinger af flere steder, hvor man kan købe træ.

Således er der mange udtryk for mere eller mindre det samme.