alkoholbehandling

Få styr på dit alkoholmisbrug

Få styr på dit alkoholmisbrug

Hvis du eller din familie føler at du har et alkoholindtag, der er usundt og alt for højt, er det muligt at kontakte et behandlingscenter og få hjælp til at komme i alkoholbehandling og få styr på et evt. misbrug. 

Det er muligt for både dig og familien at få gratis og anonym råd og vejledning til hvordan du kan mindske mængden af alkohol. Hvis misbruget er af en sådan art, at du ikke selv kan mindske det, er der hjælp at få fra behandlingsstedet. Det er stadig gratis, men man skal opgive opgive sit navn og cpr. nr. Det skyldes at det er din bopælskommune, der skal betale for alkoholbehandling og for at de kan gøre det skal de ren lovmæssigt have dit cpr. nr. Har du ikke lyst til at opgive dit cpr. nr. kan du stadig få hjælp, men så skal du selv betale regningen.

Selve behandlingen

En behandling deler sig i 2 dele. Der er selve misbrugsbehandlingen, hvor der fokuseres på at få alkoholen ud af kroppen og vende den til at fungere uden. En krop der er vant til at få store mængder alkohol, kan ikke blot stoppe fra den ene dag til den næste og så terapien, der fokusere på hvad årsagerne er til at der bliver drukket. Den anden del er, hvad der skal ske efter behandlingen er overstået. Det er vigtigt at der bliver fundet nogle gode alternativer til den tid, der tidligere er blivet brugt på at drikke. Det er vigtigt at det gamle netværk udskiftes med nogle, der ikke har et misbrug og der findes andre aktiviteter at interessere sig for. Sker det ikke bliver du ensom og du risikere at vende tilbage til dit gamle netværk, ene og alene fordi du savner selskab. 

Der ydes også hjælp til at søge job, uddannelse eller hvis det er nødvendigt, førtidspension hos kommunen.