skøde

Fordelen ved at have hyret en boligadvokat

Fordelen ved at have hyret en boligadvokat

Det kan være en fordel at have en boligadvokat med, når man er ude og kigge på bolig. Ikke alene når du har fundet den rigtige bolig og har forhandlet med sælger, men også under processen hvor du undersøger de forskellige boliger.

Han kan være med til at sikre at der ikke er skjulte fejl og mangler i boligen og der kan tages forbehold i købsaftalen eller at kommunen har planer om at bygge en ny motorvej som skal løbe lige igennem din baghave.

Forhandling af købsprisen

Da boligkøb ofte er noget vi kun gør et par gange i vores liv, har mange heller ikke den erfaring det kræver at forhandle. Det der ofte er vores største økonomiske satsning i vores liv, kan det være en fordel at få en erfaren boligadvokat til at forhandle på ens vegne.

Han har også den fordel frem for dig, at han ikke er forelsket i boligen og derfor nemmere kan holde hovedet koldt under forhandlingerne.

Den vigtige tinglysning af skødet

Udover at kunne hjælpe dig med selve boligkøbet, er der også hele processen med tinglysningen af skødet. Før begge har skrevet under er boligen ikke din og i det er muligt for sælgers kreditorer at tage pant i boligen. Det selv om du er flyttet ind. Derfor kan det være en god ide at overlade det praktiske til en boligadvokat. Læs mere her https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

Ved at benytte sig af en boligadvokat sikre du dig, at der ikke ved en fejl bliver skrevet noget forkert og skødet kommer retur, hvilke vil forsinke tinglysningen. I dag foregår tinglysningen elektronisk hvor både køber og sælger underskriver ved hjælp af deres NemID. Danmark er det første land i verden til at gå over til elektronisk tinglysning. Det koster 1750 kr., samt 0.6% af købssummen at få tinglyst skødet.