kay bojesen

Hvem der bare havde haft et personligt kendskab til Kay Bojesen!

Hvem der bare havde haft et personligt kendskab til Kay Bojesen!

Vi kan simpelthen ikke fornægte den betydning, som Kay Bojesen havde på dansk design og danskhed generelt: mangen var et unikum, når det kom til det med at skabe tidløst design, som er blevet kopieret siden da og brugt som inspiration i alt fra videre design, kunst, poesi med videre.

I dag er det mange år siden, at Kay Bojesen gik bort, og derfor svinder det også ind med mennesker, som kendte ham, mens han levede – og som selv lever.

Den slags skal man sørge for at værne om, så man kan nå at indsamle al den viden, man har om manden udover alle de ting, som man har gemt fra hans værksted samt tegninger med videre.

Godt nok kan samtaler og ordudvekslinger være sværere at bevise, men desto længere tid man venter med at forevige dem på skrift eller på bånd, desto større chance er der for, at slet ingen opdager dem, og så går det for altid til spilde.

Derfor gælder det, at hvis man kendte til Kay Bojesen, så bør man komme frem og fortælle det og tage kontakt til medierne; det er faktisk ikke så svært, som man forestiller.

Specielt er det vigtigt at gøre, når man har at gøre med en legende af en kulturskikkelse, der skabte klassikere som: https://designklassikershop.dk/shop/kay-bojesen-2s1.html 

Man ser jo netop med de store mennesker og for den sags skyld også danskere, at når der kommer ny information for dagen, så må man revurdere den opfattelse på godt og ondt, man havde af vedkommende og sætte det i større perspektiv.

Dette kan være med til at give en større forståelse for mennesket, desto mere viden man har om ham, som kan føre til videre forskning, forelæsninger og bøger.

Derfor skal man ikke rutte med den slags viden, men man skal dele den med befolkningen, hvis man ligger inde med den – det skylder man os alle!