tandlæge

Lad din tandlæge hjælpe med at holde tænderne flotte

Lad din tandlæge hjælpe med at holde tænderne flotte

Du ved det lige så godt som alle andre danskere i din generation: Det er vigtigt at passe sine årlige eller halvårlige tandlægebesøg. I hvert fald hvis du ønsker at bevare dine bisser sunde og funktionelle hele livet igennem.

For blot hundrede år siden var det ikke unormalt at miste flere tænder i løbet af sit voksenliv. Den forebyggende indsats samt viden om vigtigheden af en fornuftig mund hygiejne var simpelt hen ikke den samme den gang. Siden hen er tandpleje blevet en obligatorisk del af børns opvækst idet skole tandplejen blev mere om mere udbredt – og faktisk også obligatorisk – op igennem tresserne og halvfjerdserne.

Den dag i dag er det rent faktisk muligt at beholde sit blivende tandsæt gennem hele livet, ikke mindst på grund af det forebyggende arbejde. Det kræver dog at du med jævne mellemrum får tjekket tænderne således at eventuelle sygdomme eller lidelser i tænder og tandkød kan opdages mens de endnu er i deres spæde vorden. Og dette sikrer du ved at besøge din tandlæge med jævne mellemrum.

Hvorfor gå til tandlæge når tænderne ikke fejler noget?

Det kan godt være svært at se behovet for at opsøge en tandlæge når nu du hverken har tandpine eller blødninger fra gummerne. Men her skal du tænke på at det ikke er alle dårligdomme du selv har mulighed for at opdage førend det er for sent.

En tandlæge vil i forbindelse med et kontrol besøg kunne afsløre tilløb til eksempelvis karies eller parodontose i de tidlige stadier og så sætte ind med en forebyggende indsats. På den måde slipper du for dyre og langtrukne behandlinger. Og så får du samtidig en lækker rensning af dine tænder oven i.

Hos Tandlægerne på Stjernepladsen i Aarhus kan du altid booke tid til et kontrol tjek og en tandrensning – læs mere på stjerneklinik.dk.